Een fijne kerstvakantie!

Beste ouders,

Het is op school een hele mooie kerstweek geweest. Waarom het precies mooi was, is niet zomaar te zeggen. Verwachting? Elkaar licht geven en ontvangen? Elkaar zien en gezien worden? Maar misschien was de onderlinge verbondenheid voelbaar. En zichtbaar in het kerstspel van de kleuters, klas 6 en dat van ouders en leerkrachten. De aandacht hiervoor door ouders, familie en anderen die zich met ons verbonden voelen.

Op school ervaren we de onderlinge band. In het team hebben we vanaf Sinterklaas gewichteld. Hele mooie, liefdevolle en handige momenten heeft dat gegeven. Er wordt uiting gegeven aan de onderlinge verbondenheid door de ander te zien en te horen en daar iets van terug te laten komen in het cadeautje dat je de ander geeft. Het kan zijn dat je iets voor de ander opruimt, iets lekkers in de tas doet of een cadeau maakt voor de ander. Het is een mooi ritueel om naar een ander te kijken en te luisteren en diegene daarvan iets terug te geven.

Midden in de winter, wanneer de natuur het meest naar binnen gekeerd is, vieren we de geboorte van nieuw leven. Of je nu affiniteit hebt met Jezus, het Licht of enkel de natuur: nieuw leven komt! Kwetsbaar en puur raakt het ons hart. Maakt het zorgzaamheid en compassie in ons wakker. Dat is de kracht van kwetsbaarheid. In de kerstperiode word je je meer bewust van de donkerte en de lichtheid in je bestaan. Als de zon en de maan horen ze beide bij het leven. Wij willen de kinderen leren om drager van het licht te zijn. En dat ook te mogen ontsteken bij anderen zodat het licht in het leven van de ander ook op jou straalt. We willen ze leren dat ze niet bang hoeven te zijn dat ze tekort schieten. Door er echt te zijn voor iemand, uit te nodigen en open en vrij aanwezig te zijn breng je jezelf als een geschenk. Dat willen wij, in samenwerking met ouders voorleven.

In deze tijd geven we elkaar cadeaus en delen we samen de maaltijd. Dank aan iedereen die zijn of haar steentje op geheel eigen wijze heeft en kan geven.

Fijne kerstdagen en een goed 2020. Tot maandag 6 januari 2020. De dag van Driekoningen.

Vriendelijke groet, Team Valentijn

Geen reactie's

Geef een reactie